Honning og soyaglasert ribbe

 

Oppskriften er hentet fra Lise Finkenhagens bok fredag hele uka.

Til 4 personer trenger du:
600-800 g rester av stekt ribbe
1/2 dl flytende honning
1/2 dl soyasaus
1/2 ts knust sort pepper
revet skall og saft av en lime

400 g rosenkål
2 hvitløksfedd
1 ss revet frisk ingefær
1/2 rød chili
1 ts sukker
2 ts sesamolje
en håndfull gule rosiner eller vanlige rosiner
hakket frisk koriander og/eller bladpersille
salt
Olje til stekning

Svoren skjæres av, men la fettet under svoren sitte igjen på ribba, og skjær ribben i pene stykker.

Honning, soya, pepper og lime røres sammen.

Rosenkålen skjæres i strimler og hvitløken og chili hakkes. Rosinene legges i vann til bløting.

Fres ribbestykkene først med fettsiden ned i en tørr stekepanne og stekes pent brune på alle kanter. Fettet i pannen helles av, tilsett honningblandingen. La det småkoke til ribbestykkene er pent glasert. Snu dem ofte.

Fres rosenkålen i en stor stekepanne eller wok over høy varme. Rør hele tiden, tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek til kålen er myk. Dryss over sukker. Smak til med salt sesamolje. 
Hell vannet av rosinene og bland de i rosenkålblandingen. Pynt med koriander eller bladpersille.


Kommentarer

Populære innlegg