Nirus chicken tikka masala fra NRK
Oppskriften er hentet fra NRK sine matsider.
Marinade
Riv ingefær og hvitløk på et rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø. Del filetene i stykker på cirka 50 gr. og bland alle ingrediensene. Legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time. Stekes i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.
Saus
Varm oljen, ha i malt spisskummen, muskatblomme og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min. Lykke til!
Marinade
1 dl naturell youghurt
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3/4 ts malt korianderfrø
1 ss frisk koriander
3 ts tandoori masala
3 ss smeltet margarin/olje
1 kg kyllingfilet
Saus
4 ss olje
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts javitri (muskatblomme)
1/2 ts jaifal (malt muskat)
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
150 g knuste tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ts haldi (gurkemeie)
(salt og chilipulver etter smak)
1 ss rømme
1 dl fløte
10 cashewnøtter
1 ss finsnittet koriander
Riv ingefær og hvitløk på et rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø. Del filetene i stykker på cirka 50 gr. og bland alle ingrediensene. Legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time. Stekes i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.
Saus
Varm oljen, ha i malt spisskummen, muskatblomme og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min. Lykke til!
Kommentarer
Legg inn en kommentar