Ferske frukter med mangosaus
Oppskriften er hentet fra Smaksopplevelser fra Trugstad gård av Tove Haga.
Til 4 personer trenger du;
1/2 frisk ananas
1 mango
2 skiver vannmelon
1 kiwi
1/2 appelsin
noen jordbær
Mangosaus
1 mango
1/2 banan
1/2 lime eller 1/2 sitron
2 ss sukker
2 ss vann
1/4 plate melkesjokolade
2 ts delfiafett
Begynn med sausen:
Skrell mangoen og skjære frukten løs fra steinen. Mos fruktkjøttet sammen med banan, lime eller sitronsaft, sukker og vann i en kjøkkenmaskin.
Del ananasen i fire båter og fjern midtstilken. Skjær fruktkjøttet løs fra skallet og del det i skiver. Skjær mangoen i skiver. Skrell kiwien og appelsinen og skjær i skiver, skjær jordbærene i skiver.
Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad over svak varme. Hell sjokoladeblandingen i en plastpose og klipp hull i den ene hjørnet.
Lag et speil av mangosaus på hver tallerken og anrett frukten pent på speilet. Sprøyt sjokoladen over frukten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar