Ferske frukter med mangosaus

 

Oppskriften er hentet fra Smaksopplevelser fra Trugstad gård av Tove Haga.

Til 4 personer trenger du;
1/2 frisk ananas
1 mango
2 skiver vannmelon
1 kiwi
1/2 appelsin
noen jordbær

Mangosaus
1 mango
1/2 banan
1/2 lime eller 1/2 sitron
2 ss sukker
2 ss vann

1/4 plate melkesjokolade
2 ts delfiafett

Begynn med sausen:
Skrell mangoen og skjære frukten løs fra steinen. Mos fruktkjøttet sammen med banan, lime eller sitronsaft, sukker og vann i en kjøkkenmaskin.

Del ananasen i fire båter og fjern midtstilken. Skjær fruktkjøttet løs fra skallet og del det i skiver. Skjær mangoen i skiver. Skrell kiwien og appelsinen og skjær i skiver, skjær jordbærene i skiver.

Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad over svak varme. Hell sjokoladeblandingen i en plastpose og klipp hull i den ene hjørnet.

Lag et speil av mangosaus på hver tallerken og anrett frukten pent på speilet. Sprøyt sjokoladen over frukten. 

Kommentarer

Populære innlegg