Skalldyrpasta

 

Oppskriften er hentet fra Matprat og er beregnet for 6 personer.

1 pakke tagliatelle (a 500 g) eller gjør som vi gjorde, lagde pastaen selv.

Pasta
375 g hvetemel (type  00 pizzamel)
1 ts salt
3 egg
3 eggeplommer

Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet. 

Når nesten alt melet er absorbert i melet kan du samle alt til en deig med hendene. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan mange ganger kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir smidigere og lettere å jobbe med. Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig, elastisk, varm og god. Hvis den kleber litt til benken drysser du bare på litt mer mel og knar litt til. 

Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før du kjevler den ut eller kjører den gjennom pastamaskin. Kok pastaen i 2- 3 minutter.

Skalldyrrøre:
2 stk sjalottløk
2 båter hvitløk
200 g friske blåskjell
200 g friske hjerteskjell
2 ss olivenolje
1 dl hvitvin eller eplejuice

2 ss finhakket frisk gressløk
2 ss finhakket frisk dill
saften av 1/2 sitron

3 dl kremfløte
4 stk finsnittet vårløk
250 g cherrytomater
1 ss sriracha

Rens sjalottløk og hvitløk og finhakk løken. Del tomatene i to.

Skyll og vask skjellene godt i rennende vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem, eller skjell som er skadet.

Fres sjalottløk og hvitløk i en vid gryte med olivenolje. Ha i skjellene og hell på hvitvin. Damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Løft skjelle opp av gryten med en hullsleiv, og sett dem til side.

Hell fløten i kjelen, og kok opp. Når det begynner å tykne, ha i vårløk, tomater, srirachasaus og den kokte pastaen.

Smak til med gressløk, dill, sitronsaft, salt og pepper og vend inn de dampede skjellene.




Kommentarer

Populære innlegg