Sjokoladefondant med jordbær
Oppskriften er hentet fra Trines matblogg
Sjokoladefondant, 6 porsjoner:
125 g smør
125 g sukker
125 g kokesjokolade, hakket
85 g siktet hvetemel
4 egg
6 forme, smør og strø formene med kakapulver
Tilbehør:
jordbær(bringebær, bjørnebær eller annen type bær)
75 g kokesjokolade, hakket
vaniljeis
Smelt smør og sukker i en kjele på svak varme. Ta kjelen av platen. Hakk sjokoladen og ha den i smørblandingen. La sjokoladen smelte under forsiktig omrøring. Rør inn siktet melet og bland inn ett og ett egg om gangen.
Pensle 6 porsjonsformer med litt smør og strø over et tynt lag med kakaopulver. Fyll formene ca. 2/3 fulle med sjokolademassen. Du kan også benytte doble muffinsformer eller kaffekopper (som tåler varmen).
Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 9-11 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne. Det er lurt å steke en testkake for å teste ut din ovn.
Kommentarer
Legg inn en kommentar