Jordbærsorbet med syrlig krem og friske jordbær


 Denne deilige oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Oppskriften gir ca 8 rause kuler med jordbærsorbet.

Jordbærsorbet:
800 g jordbær, gjerne frosne
150 g sukker
1 dl vann
2 ss syrup (kan sløyfes)
1/2 - 1 lime, saften

Syrlig krem og dekor:
8-12 jordbær
250 g creme fraiche - ikke lettvariant
2 dl kremfløte
1 ts sukker
1/2 vaniljestang, frøene
frysetørret bringebær eller jordbær (dette sløyfet vi)
sitrontimian

Jordbærsorbet
Ha jordbær, sukker, vann og sirup i en blender og kjør det til en jevn masse. Sil bærblandingen og smak til med limesaft til du får en fin balanse mellom det søte og syrlige. Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør den til du har ferdig sorbet. Det er lurt å oppbevare sorbeten i fryseren en halvtimes tid, da har den perfekt konsistens.

Syrlig krem
Ha creme fraiche, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Bruk kjøkkenmaskin med visper og rør sammen noen sekunder og tilsett kremfløten. Kjør til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose. Oppbevares i kjøleskapet til servering.

Servering
skjær jordbærene i tynne skiver og legg dem slik at de danner en blomst på tallerkenen. Klipp et stort hull i sprøyteposen og lag en stor dott mellom jordbærskivene. Knus de frysetørrede bærene og ha dem i en tesil og dryss over kremen. Form en jevn kule jordbærsorbet og plasser oppå kremen. Pynt med litt sitrontimian og server desserten umiddelbart. 

Kommentarer

Populære innlegg