Apfelstrudel
Oppskriften er hentet fra Matprat. og rekker til 8 personer
750 g syrlige epler
1,5 ts malt kanel
Revet skall av en sitron
100 g sukker
75 g rosiner
100 g smør
50 g griljermel
6 stk store ark filodeig
1 ss melis til pynt
Vaniljeis til servering
Forvarmt ovnen til 190 grader. Legg bakepapir på et stekebrett.
Skrell eplene og del dem i fire. Fjern kjernehuset. Skjær deretter i mindre biter. Eplebitene blandes med kanel, revet skall av sitron, sukker og rosiner.
Smelt halvparten av av smøret og ha i griljermelet, stek til det har en mørk gyllen farge. Pass på så det ikke blir brent. Bland det stekte griljermelet med eplebandingen.
Smelt resten av smøret og legg et ark filodeig på et rent kjøkkenhåndkle og pensle det lett med litt smør. Legg på et nytt filoark og pensle igjen. Fortsett til alle filoarkene er brukt.
Fordel eplefyllet utover filoarkene og la 2-3 cm rundt kanten av filodeigen være uten fyll. Rull filodeigen rundt eplefyllet, bruk kjøkkenhåndkleet som hjelp. Brett deigen inn på hver ende og legg kaken forsiktig over på stekebrettet med skjøten ned. Pensle med resten av smøret.
Stekes midt i ovnen i 40-45 min. til kaken har blitt gyllenbrun og sprø.
Avkjøl kaken litt før servering. Legg den over på et fat og dryss over godt med melis.
Serveres med litt is.
Kommentarer
Legg inn en kommentar