Kveite med kaperssaus

 

Oppskriften er hentet fra Aperitif og er beregnet på 4 porsjoner.

Du trenger:
800 g kveitefilet med skinn
1/2 sitron
2 fedd hvitløk
2 ts smør
salt og pepper

Kaperssmør
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ts olivenolje
3,5 dl hvitvin
2,5 dl kremfløte
50 g smør
1 ts sitronsaft
1 ss kapers
salt og pepper

Serveres med aspargesbønner og knuste poteter med hvitløkssmør og parmesan

Sett stekeovnen på 180 °C.  
Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær kveiten i serveringsstykker.  Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.  Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.  
Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.  
Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.  Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Kaperssmørsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok til det halve.  Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.  
Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.  
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.  Ha kapers i sausen rett før servering. 

Knuste poteter med hvitløkssmør og parmesan;
Oppskriften er hentet fra Det Søte Liv.
1 kg småpoteter

Hvitløkssmør:
100 g smør
4 fedd hvitløk
1 ts faksalt
50 g parmesan

Pynt: Litt gressløk eller persille

Kok potetene med skallet på i saltet vann, til de er møre.

Slå av kokevannet og legg potetene på en bakepapirdekket stekeplate.

Knut potetene ved å trykke dem forsikt ned med en potetstamper, en gaffel eller et glass. Det er meningen at potetene skal sprekke opp og knuses flate, men de skal fortsatt henge sammen.

Smelt smøret. Press hvitløksfeddene med en hvitløkspresse og bland i smøret. 

Pensle de knuste potetene godt med hvitløkssmør. Dryss over flaksalt. Dryss også gjerne over finrevet parmesan for ekstra god smak.

Stek potetene midt i ovnen ved 225°C i ca. 20 - 30 minutter, eller til potetene er gylne og sprø på overflaten.

Dryss over litt finhakket gressløk eller persille. 

Server de knuste potetene varme.



Kommentarer

Populære innlegg