Honning- og pepperstekt andebryst med solbærsaus

Oppskriften er hentet fra Aperitif og Bent Stiansens kokebok: Stiansen inviterer til fest.

Til 6 personer:
1,2 kg andebryst
1 ss salt
1 ts pepper
1 ss solsikkeolje
1 dl honning
1 lime
2 ss knust sort pepper

Snitt ned i andeskinnet i fine strimler, salte og peppre. Stek andebrystene med skinnsiden ned i litt olje i ca 5 min til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt.
Stek andebrystene 1 min på kjøttsiden. Ta vare på det smeltede andefettet til eplene. Etterstek brystene i ovn i fem min ved 180 grader. La dem hvile i 30 min på et lunt sted.

Varm honning til den blir flytende og tilsett limesaft og knust sort pepper. Ved servering pensles brystene med honningegn og varmes i tre minutter i oven ved 225 grader med grillelementet på.

Pastinakkpuré:
600 g pastinak
1 dl fløte
100 g smør
1 ts salt
Kværnet hvit pepper

Skrell pastinakken og del i biter. Kok den mør i vann.
Kjør til puré i hurtigmikser med fløte og smørterninger. Smak til med salt og pepper.

Smørkokte sukkererter:
250 g sukkererter
50 g smør
1 dl Vann
Salt og pepper

Ha sukkererter, 1 dl vann, smør, salt og pepper i en kjele og kok opp under lokk. Kok ett minutt, så er de ferdige.

Ristede epler:
3 stk grønne epler
1/2 dl andefett

Skrell eplene og del dim i fire. Skjær bort kjernehusene og del kvartingene i tre.
Stek eplene gylne i andefettet i fem  min. Ved servering legger du eplebåtene i en ildfast form og varm dem i ovnen sammen med andebrystene i tre min.

Solbærsaus:
3 ss sukker
1 dl solbær
2 dl rødvin
1 dl portvin
1 l okse-, kylling- eller andekraft
2 ts maisennastivelse utrørt i 1 ss vann
1/2 dl fine solber til garnityr i saus

Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl og sil sausen.

Jevn den med maisennastivelsen utrørt i i litt vann og smak til med salt og pepper. Tilsett hele solbær i sausen ved servering.

Sausen kan lages tre dager i forveien.
Pastinakkpuré kan lages to dager før servering.

Kommentarer

Populære innlegg