Oksecarpaccio med parmesansalat
4 personer
300 g oksekjøtt fra filet, ytrefilet eller mørbrad
1/2 pk rucolasalat
100 g fersk parmesan
Kjøttet renses for fett og sener og rulles sammen i plastfilm til en pølse. Frys kjøttet og ta det opp 30 minutter før du skal skjære i det. Skjær tynne skiver av det frosne kjøttet og legg dem direkte på fat eller tallerkner. Pensle kjøttet med pestodressingen og garner med rucola som er vent i litt dressing. Skjær tynne skiver av parmesan og dryss på salaten. Nykvernet pepper smaker godt.
Pestodressing:
2 dl god olivenolje
50 g fersk parmesan
50 g pinjekjerner
2 dl frisk basilikum
2 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
eventuelt salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør dem sammen til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
Høvle noen fine flak av parmesanosten og legg på bakepapir. Stek ved 175 grader i ca 10 min.
Pynt retten med pamesanshipsene.
300 g oksekjøtt fra filet, ytrefilet eller mørbrad
1/2 pk rucolasalat
100 g fersk parmesan
Kjøttet renses for fett og sener og rulles sammen i plastfilm til en pølse. Frys kjøttet og ta det opp 30 minutter før du skal skjære i det. Skjær tynne skiver av det frosne kjøttet og legg dem direkte på fat eller tallerkner. Pensle kjøttet med pestodressingen og garner med rucola som er vent i litt dressing. Skjær tynne skiver av parmesan og dryss på salaten. Nykvernet pepper smaker godt.
Pestodressing:
2 dl god olivenolje
50 g fersk parmesan
50 g pinjekjerner
2 dl frisk basilikum
2 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
eventuelt salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør dem sammen til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
Høvle noen fine flak av parmesanosten og legg på bakepapir. Stek ved 175 grader i ca 10 min.
Pynt retten med pamesanshipsene.
Kommentarer
Legg inn en kommentar