Hvit sjokolade panna cotta med pasjonsfrukt
Oppskriften er hentet fra Finessekokken, 6 personer
En skikkelig påske-dessert, og så lekkert å få den servert på denne måten. Den krever litt forberedning med eggeskallene. Kan gjøres dagen i forveien. Det går fint å bruke dessertskåler isteden.
Hvit sjokolade panna cotta:
1,5 dl h-melk
3 dl fløte
15 g sukker
90 g hvit sjokolade
75 g creme fraiche
3 plater gelatin
1,5 dl h-melk
3 dl fløte
15 g sukker
90 g hvit sjokolade
75 g creme fraiche
3 plater gelatin
Pasjonsfrukt fluid gel
3 dl pasjonsfruktpuré
3 dl pasjonsfruktpuré
150 g sukker
1,5 ts agar agar
1,5 ts agar agar
(Hvis du ikke får tak i puré, del 10-15 pasjonsfrukter i to og skrap ut innholdet og press gjennom en sil slik at du ikke får med steinene)
Sjokolade crumble
40 g smør
40 g sukker
60 g mel
1/2 ts bakepulver
40 g smør
40 g sukker
60 g mel
1/2 ts bakepulver
15 g kakao
Sjokoladegrener
100 g sjokolade
Pynt
Pistasjnøtter, hakket
Melis
Urter, f.eks. oxalis, sitronmelisse etc
Pistasjnøtter, hakket
Melis
Urter, f.eks. oxalis, sitronmelisse etc
Eggeskall til servering:
Skyll de tomme eggeskallene. Fyll vann i en kjele og kok opp vannet og trekk kjelen til side, legg eggeskallene forsiktig oppi og la de ligge i til du får fjernet løse eggeskallbiter og hinnen som er i egget. Dette er litt knotete. Du trenger to skall pr person.
Skyll de tomme eggeskallene. Fyll vann i en kjele og kok opp vannet og trekk kjelen til side, legg eggeskallene forsiktig oppi og la de ligge i til du får fjernet løse eggeskallbiter og hinnen som er i egget. Dette er litt knotete. Du trenger to skall pr person.
Hvit sjokolade panna cotta
Start med å legge gelatinen i kaldt vann. Hakk sjokoladen i små biter.
Start med å legge gelatinen i kaldt vann. Hakk sjokoladen i små biter.
Hell melk og fløte i en kjele med sukkeret og kok opp blandingen på middels varme. Ta kjelen av varmen. Press ut vannet av gelatinen og rør den i den varme fløtemelken. Rør til den er oppløst. Ha i sjokoladebitene i samme blandingen og rør til den er smeltet og godt blandet.
Hell blandingen over i en bolle og tilsett creme fraiche. Rør denne ut med en visp til alt er en glatt masse. I starten kan det se ut som massen skiller seg, men fortsett og visp så kommer den sammen til slutt.
Sett blandingen i kjøleskapet og rør av og til frem til den begynner å tykne. Da er den klar for å helles i eggeskallene eller i porsjonsformer. Ha eggeskallene i en eggekartong, så står de stødig.
Pasjonsfrukt fluid gel
Alle ingredienser blandes i en kjele og kokes opp. Rør godt og kok blandingen i 3 min. mens du rører. Hell blandingen i en plastbolle og sett den på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, avhengig om du har god eller dårlig tid. Når blandingen har stivnet har du den i en blender og kjører den til den er glatt. Dersom du har hatt for mye agar agar og blandingen dermed er for stiv, kan du tilsette litt sitronsaft for å tynne den ut.
Sjokoladecrumble
Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bruk hendene til å samle deigen til en smuldredeig. Fordel så denne massen på et stekebrett med bakepapir, stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 5 min. eller til crumblen er passe stekt. Avkjøl før du smuldrer den opp til ønsket størrelse.
Sjokoladegrener
Smelt sjokoladen og ha den i en sprøytepose. Sprøyt ut grener på bakepapir. Her kan du gjerne være kreativ og leke med fasong og utseende.
Smelt sjokoladen og ha den i en sprøytepose. Sprøyt ut grener på bakepapir. Her kan du gjerne være kreativ og leke med fasong og utseende.
Dandering
Hvis du bruker eggeskall, sprøyt ut pasjonsfrukt fluid gel i midten av panna cottaen, slik at det ser ut som en eggeplomme.
Hvis du bruker eggeskall, sprøyt ut pasjonsfrukt fluid gel i midten av panna cottaen, slik at det ser ut som en eggeplomme.
Bland hakkede pistasjnøtter og sjokoladecrumble på tallerkenen, dander med sjokoladegrener og sprøyt ut litt pasjonsfrukt fluid gel der hvor eggeskallene skal stå. Sikt over melis rundtomkring. Pynt med urter og server.
Kommentarer
Legg inn en kommentar