Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.

8 kamskjell
2 ss smør
50 g bacon i små biter
1 appelsin, saften
1 ss soyasaus
20 g valnøtter, ristet og hakket
småbladsalat
2 ss god olivenolje
1 ts sitronsaft
salt og pepper
litt dill

Stek baconet i smøret. Sil av smøret.
Ha appelsinsaften opp i stekepannen sammen med baconet, og la det stå å putre på middels varme til appelsinsaften er nesten kokt inn og fått sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og smøret som baconet har vært stekt i og varm opp mot kokepunktet. Hold sjyen varm, men pass på at den ikke koker.

Rens og vask småbladsalat og ha den i en bolle. Rør sammen olivenolje, sintronsaft, salt og pepper og drypp over salaten. Fordel salaten på tallerkner.

Skjær små snitt i den ene overflaten på kamskjellene. Stek dem deretter gyldne i litt olje i varm panne i ca 1 min på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg to kamskjell på salaten. Dryss over litt hakkede valnøtter og topp det hele med bacon- og appelsinsjyen og gjerne litt frisk dill.

Kommentarer

Populære innlegg