Champagnemousse
6 porsjoner. Oppskriften er hentet fra Tine Kjøkken
Du trenger:
3 dl kremfløte
3 stk eggeplommer
0,75 dl sukker1,5 dl champagne
4,5 stk gelatinplater
Til servering:
2 dl bringebær
2 dl jordbær
1/4 bunt sitronmelisse
Fløten piskes til stiv krem som holdes kaldt til den skal brukes. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca 5 min. Klem vannet ut av gelatinen.
Eggeplommer og sukker vispes lyst og luftig i en stål- eller glassbolle. Bollen settes over en kjele med kokende vann. Vannet må ikke være nær bollen. Varm eggeblandingen til sukkeret er oppløst, rør hele tiden.
Tilsett champagnen og rør til blandingen tykner, ca 6 min. Rør deretter inn gelatinen og pisk til alt er smeltet.
Ta bollen bort fra den varme kjelen, avkjøl noen minutter og fold inn pisket krem. Fordel blandingen i champagneglass eller andre porsjonsformer. La stå kaldt til moussen har satt seg, ca 1 time.
Ved servering, fordeles bær over og pyntes med sitronmelisse
Kommentarer
Legg inn en kommentar