Smørstekt skrei med deilig tilbehør

 

Oppskriften er hentet fra Gladkokken. Tilrettelagt for 6 damer

Du trenger:
1200 g Skrei loin

Syltede gulrøtter:
6 stk gulrøtter
2 dl eddik
4 dl sukker
6 dl vann

Sandefjordsmør
3 stk sjalottløk
3 dl kremfløte
1,5 ss finhakket persille
1,5 ss finhakket gressløk
sitronsaft
hvit pepper og salt

Saltbakte poteter:
24 stk småpoteter
salt og pepper
olivenolje

Ertepuré:
750 g frosne grønne erter
175 g smør
60 gram revet parmesan
hvit pepper og salt
litt sitronsaft

Start med å sylte gulrøttene. Dette kan gjøres noen dager i forveien. Skrell gulrøttene med en potetskreller i tynne skiver. 
Kok opp eddik, sukker og vann. Legg skivene av gulrot i et Norgesglass og hell over den kokende væsken. La kjøle seg litt ned før du tar på lokket og oppbevarer den i kjøleskapet frem til servering.

Ertepuré
Bruk en stor kjele og kok opp vann. Tilsett ertene og la koke i 4 minutter. Sil av vannet og tilsett smør og parmesan. Kjør til glatt med en stavmikser. Smak til med salt og litt sitronsaft.

Strø salt over fisken og la den stå på benken i 10 minutter før du steker den.

Sandefjordsmør
Ha 1 ss smør i en kjele. Finhakk sjalottløk og legg i kjelen. La småputre til løken er helt myk. Tilsett fløten og la koke til fløten er redusert til halvparten. Skru av varmen og pisk inn terninger av kaldt smør. Smak til med sitronsaft, hvit pepper og salt. Tilsett gressløk og persille rett før servering. Du kan holde denne sausen varm frem til servering, men det er veldig viktig at den ikke koker.

Stek fisken i 5-10 minutter. Snu underveis og øs over det smeltede smøret under steking.

Da er det bare å sette sammen retten og nyte.

Kommentarer

Populære innlegg