Smørstekt skrei med deilig tilbehør
Oppskriften er hentet fra Gladkokken. Tilrettelagt for 6 damer
Du trenger:
1200 g Skrei loin
Syltede gulrøtter:
6 stk gulrøtter
2 dl eddik
4 dl sukker
6 dl vann
6 stk gulrøtter
2 dl eddik
4 dl sukker
6 dl vann
Sandefjordsmør
3 stk sjalottløk
3 dl kremfløte
1,5 ss finhakket persille
1,5 ss finhakket gressløk
sitronsaft
3 stk sjalottløk
3 dl kremfløte
1,5 ss finhakket persille
1,5 ss finhakket gressløk
sitronsaft
hvit pepper og salt
Saltbakte poteter:
24 stk småpoteter
salt og pepper
olivenolje
24 stk småpoteter
salt og pepper
olivenolje
Ertepuré:
750 g frosne grønne erter
750 g frosne grønne erter
175 g smør
60 gram revet parmesan
hvit pepper og salt
litt sitronsaft
Start med å sylte gulrøttene. Dette kan gjøres noen dager i forveien. Skrell gulrøttene med en potetskreller i tynne skiver.
Start med å sylte gulrøttene. Dette kan gjøres noen dager i forveien. Skrell gulrøttene med en potetskreller i tynne skiver.
Kok opp eddik, sukker og vann. Legg skivene av gulrot i et Norgesglass og hell over den kokende væsken. La kjøle seg litt ned før du tar på lokket og oppbevarer den i kjøleskapet frem til servering.
Ertepuré
Bruk en stor kjele og kok opp vann. Tilsett ertene og la koke i 4 minutter. Sil av vannet og tilsett smør og parmesan. Kjør til glatt med en stavmikser. Smak til med salt og litt sitronsaft.
Strø salt over fisken og la den stå på benken i 10 minutter før du steker den.
Sandefjordsmør
Ha 1 ss smør i en kjele. Finhakk sjalottløk og legg i kjelen. La småputre til løken er helt myk. Tilsett fløten og la koke til fløten er redusert til halvparten. Skru av varmen og pisk inn terninger av kaldt smør. Smak til med sitronsaft, hvit pepper og salt. Tilsett gressløk og persille rett før servering. Du kan holde denne sausen varm frem til servering, men det er veldig viktig at den ikke koker.
Stek fisken i 5-10 minutter. Snu underveis og øs over det smeltede smøret under steking.
Da er det bare å sette sammen retten og nyte.
Kommentarer
Legg inn en kommentar