Posjons-nøttekaker med kaffekrem og marsipan

 


Til 6 porsjoner:

Bunn:
5 egg
250 g sukker
250 g malte hasselnøtter
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Kaffe marsipan:
Sterk kaffe (2 ss pulverkaffe + 1 ss kokende vann)
200 g marsipan
melis etter behov

Krem:
3 dl fløte
Sterk kaffe (2 ss pulverkaffe + 1 ss kokende vann)

Pisk eggehvitene stive med sukker. Tilsett eggeplommene og pisk til eggedosis. Vend forsiktig malte nøtter, mel og bakepulver inn i eggedosisen med en slikkepott.

Kle en langpanne med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 160 grader i 30 min. Avkjøl nøttebunnen i formen og stikk deretter ut 12 sirkler med en liten, rund dessert-form.

Kna sterk kaffe inn i marsipanen. Spe med melis etter behov. Kjevl ut og stikk ut 6 sirkler med den runde dessert kakeformen.

Montering:
Stryk et tynt lag krem på 6 av kakebunnene og legg på marsipanlokket.

Legg de resterende 6 kakebunnene på hver sin tallerken og sprøyt på et godt lag med kaffekrem på hver av dem (gjem litt krem til pynt). Legg på kakebunnen med marsipan på som et lokk.

Pynt med resten av kaffekremen + nøtter, m-nøtter el.lignende.

Kommentarer

Populære innlegg