Vanilje panna cotta med multer

 

Oppskriften er hentet fra Tine og er beregnet på 4 porsjoner.

Multesyltetøy:
1 plate gelantin
2 dl syltetøy av multer
1 stk sitron

Panna Cotta:
4 plater gelantin
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 dl sukker

Pynt:
1 dl grovknuste småkaker
8 mynteblader
4 ss friske multer eller andre friske bær

Denne desserten må stå kaldt noen timer før servering for å stivne.

Multesyltetøy:
Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.

Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.

Panna Cotta
Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.

Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.

Pynt:
Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.

Kommentarer

Populære innlegg