Vanilje panna cotta med multer
Oppskriften er hentet fra Tine og er beregnet på 4 porsjoner.
Multesyltetøy:
1 plate gelantin
2 dl syltetøy av multer
1 stk sitron
1 plate gelantin
2 dl syltetøy av multer
1 stk sitron
Panna Cotta:
4 plater gelantin
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 dl sukker
4 plater gelantin
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 dl sukker
Pynt:
1 dl grovknuste småkaker
8 mynteblader
4 ss friske multer eller andre friske bær
1 dl grovknuste småkaker
8 mynteblader
4 ss friske multer eller andre friske bær
Denne desserten må stå kaldt noen timer før servering for å stivne.
Multesyltetøy:
Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.
Panna Cotta
Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.
Pynt:
Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.
Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.
Kommentarer
Legg inn en kommentar