Torskerett ala Brimi

 

Denne retten er laget etter Brimi på instagram. Beregnet på 6 personer.

1 kg torskefilet
3 stk sjalottløk
500 g sopp, f.eks. aromasopp
2-3 pastinakk
2 gule beter
3 tomater
en skvett hvitvin
3-4 dl kremfløte
salt og pepper
1 bunt hakket gressløk
1 sitron
Litt grønt til pynt

Begynn med sausen:
Skjær opp sjalottløk, sopp, pastinakk og gul bete og ha det i en panne på middels varme. La det surre i smør en stund. Skjær skiver av tomater og legg disse i midten og stek noen minutter til. Hell på hvitvin og la den koke inn. Hell på fløte og la småkoke i 10 min.

Del fisken i passe serveringsstykker og stek fisken til den får en fin stekeskorpe.

Legg sausen på tallerken og fisken på toppen og strø over hakket gressløk sammen med en skvis sitron.



Kommentarer

Populære innlegg