Små sjokoladepuddinger

 

Dette trenger du til 6 personer:

3,75 dl melk
1,5 dl fløte
50 g mørk sjokolade, hakket
1/2 vaniljestang, splittet
1 egg
3 eggeplommer
100 g sukker
pisket krem og revet sjokolade til pynt

Forvarm ovnen til 170 grader. Ha melk, fløte og sjokolade og vaniljestang i en tykkbunnet kjele og la det koke opp.

Bruk en treskje til å røre sammen egg, eggeplommer og sukker til en tykk og lys eggedosis. Hell i sjokolade/melk/fløteblandingen og rør til det er godt blandet. Sil over i en mugge og fjern vaniljestangen. Fjern også skum på toppen med en skje.

Hell blandingen over i seks 1 dl porsjonsformer så formene er helt fulle. Sett formene i en ovnspanne og hell nok vann i pannen til at det når opp til omtrent 1 cm under kanten på formene. Stek i 30 min. eller til overflaten på puddingen virker elastisk når du berører den med en finger og massen ikke setter seg fast på fingeren. Stekes eventuelt litt til. Ta formene opp av vannbadet og la den kjøles av. Når de er kalde, pyntes de med pisket krem fra en sprøytepose med stjernemunnstykke. Sprøyt ut rosetter med krem på toppen av formene og dryss litt revet sjokolade over.



Kommentarer

Populære innlegg