Mandelflarn med moccamousse

 

Denne oppskriften er hentet fra et gammelt ukeblad og var litt merkelig. Det sto at man fikk 24 skåler ut av mandelmassen og fyll til disse. Mengden fyll stemte nok, men vi klarte ikke å få 24 skåler - det ble 6 mandelflart i stedet. Men godt var det og jeg hadde sjokolademousse til dessert i flere dager.

Mandelflarn
100 g malte mandler
1 dl sukker
100 g smør
2 ss melk
2 ss hvetemel
1 ss sirup eller honning

Sett stekovnen på 175 grader.

Bland alle ingrediensene i en kjele og la det varmes opp til smøret smelter og alt er skikkelig blandet. Røren skal IKKE koke. Legg deigen i små klikker på en smurt bakeplate. Stek dem i nesten 10 min. La dem avkjøles litt. Form dem til skåler over en kopp eller et glass. Vi lot de være flate.

Moccamousse:
200 g mørk sjokolade
1 ss frysetørret kaffe
2 ss brandy eller konjakk (kan sløyfes)
1 egg
2 eggeplommer
2 eggehvitter
4 dl kremfløte

Pisket krem og revet sjokolade til pynt.

Bryt sjokoladen i biter og ha i en bolle. La den stå over en kjele med kokende vann til sjokoladen er smeltet. Løs kaffen opp i konjakken eller vann. Bland med egg og eggeplommer. Rør blandingen sammen med sjokoladen. Ta bollen bort fra varmen. 

Stivpisk kremen og pisk eggehvitene til hardt skum. Rør først halvparten av kremen og eggehvitene i moccablandingen. Bland godt sammen. Så blandes resten av kremen og hvittene forsiktig inn. Still moussen kaldt, gjerne over natten. Ha i dessertskåler og pynt med litt krem og revet sjokolade.

Kommentarer

Populære innlegg