Jordbærgaletter

 

Oppskriften er hentet fra godt og er beregnet til 8 personer.

Mørdeig:
100 g kaldt smør delt i biter
150 g mel
1 ss melis
60 g creme fraiche, eller rømme

Fyll:
400 g jordbær
4 ss sukker
2 ss potetmel
1 ss balsamico, tykk og søt (kan sløyfes)
2 dl vaniljekrem

Pynt:
1 egg, sammenvispet til pensling
perlesukker

Til servering:
Vaniljeis

Bland smør, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt i melet, men noen smørklumper her og der gjør ingenting.
Tilsett crème fraîche eller rømme og kjør til deigen begynner å samle seg.
Hell deigen ut på kjøkkenbenken, kna den raskt sammen og rull mørdeigen til en tykk pølse. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet.

Rens og del bærene i skiver eller biter. Bland jordbærene med sukker, potetmel og balsamico.

Varm ovnen til 200 grader. 

Skjær mørdeigen i 8 jevne skiver. Dryss bakebordet med litt mel og kjevl hver skive ut til en rund leiv med cirka 0,5 cm tykkelse.
Løft leivene over på et stekebrett med bakepapir. Smør litt vaniljekrem på midten av hver mørdeigsbunn. Fordel jordbærene på vaniljekremen. 
Brett kantene 2 cm inn mot midten.
Pensle kantene med egg og dryss over perlesukker.
Stek tertene midt i ovnen i cirka 20 minutter. Server tertene lune, gjerne med en kule vaniljeis.


Kommentarer

Populære innlegg