Hvitløksgratinert spekeskinke og reker
Oppskriften er hentet fra MatPrat og er til 6 personer.
Du trenger:
100 g spekeskinke i biter
3 dl creme fraiche
1 ss sitronsaft
1 ss hakket frisk dill
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket vårløk
300 g rensede reker
1/4 ts pepper
100 g manchego eller annen smaksrik fast ost.
- Forvarm stekeovnen til 220 °C med grillelement.
- Bland alle ingrediensene unntatt reker og ost i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under stadig røring.
- Fordel rekene i seks ildfaste former og hell den varme sausen over. Dryss revet ost på toppen.
- Sett formene på et stekebrett og sett brettet under grillelementet. Hold øye med ovnen hele tiden, slik at ikke osten blir brent.
- Ta formene ut av ovnen når osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.
Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat
Kommentarer
Legg inn en kommentar