Hvit bacalao

 

Oppskriften er hentet fra Gladkokken og er beregnet til 4 personer.

Du trenger:
800 g klippfisk
800 g kokefaste poteter
2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
1 chili
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 løk
1 sitron
10 skiver chorizo pølse
6 dl kremfløte
salt og pepper
fersk persille
grønne oliven

Vann ut klippfisken etter anbefaling på pakken. 

Kutt løken i skiver. Finhakk 1-2 biter av klippfisken og legg alt i kjelen. Det setter en fin smak på sausen å tilsette litt finhakket klippfisk. Stek i noen minutter og tilsett hvitløk. Stek videre et par minutter og tilsett alle de andre grønnsakene. Stek alt noen minutter før du tilsetter kremfløte og saften av sitronen. La småkoke i 15 minutter.

Stek skiver av chorizo og la de renne av seg på kjøkkenpapir.  Du kan også bruke bacon.

Skrell kokefaste poteter og skjær i grove skiver. Kok i 8 minutter og hell av vannet.

Ha litt av sausen og grønnsakene i en ildfast form. Legg på potetskiver, klippfisken og chorizo. Hell over mer saus og strø over grønne oliven. 
Stek retten på 180 grader i varmluft i 1 - 1 1/2 time. La retten hvilke i 15 minutter og server.


Kommentarer

Populære innlegg