Ovnsbakt laks med sellerirotkrem og eple

 

Oppskriften er hentet fra Aperitif og er beregnet for 6 personer. VI har byttet ut ørret med laks.

Du trenger:
  • 375 g
  • 1.5 stk
  • Sellerirotkrem:
  • 300 g
  • 1.5 dl
  • 1.5 ss
  • Salat:
  • 1.5 stk
  • 1.5 stk
  • Sett stekeovnen på 80 grader.
  • Skjær ørretfilet i porsjonsbiter.
  • Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
  • Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
  • Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.

  • Sellerirotkrem: Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

  • Salat: Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
  • Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat samt kokte poteter.

Kommentarer

Populære innlegg