Finnbiff med bacon

 

Oppskriften er hentet fra Gladkokken med noen modifikasjoner. Beregnet for 6 personer

1200 g reinsdyrskav
150 g bacon i terninger
1,5 løk
3 fedd hvitløk
300 g sopp i skiver
3 dl vann
3 dl kremfløte
1,5 boks sæterrømme
3 ss finhakket timian
7 einebær
3 ts sherryeddik/bringebæreddik
1,5 ts sukker
salt og pepper
olje til steking

Tyttebær til pynt

Stek bacon i en stor gryte. Når baconet er nesten ferdigstekt, tilsettes finhakket løk og hvitløk. Knut eller finhakk einebær og legg i kjelen. Hell i eddik og sukker og bland godt sammen. Tilsett deretter vann, kremfløte, sæterrømme og finhakket timian. Kok opp gryten på medium varme.

Stek reinsdyrskavet - litt etter litt - på høy varme. Legg det over i en bolle etter hvert som det er ferdig stekt. Sopp i skiver stekes i samme panne og legg alt over i bollen med reinsdyrskavet. Hell litt vann i den tomme stekepannen og kok ut pannen slik at du får med alle de gode smakene.

Hell den stekte reinsdyrskavet og soppen over i gryten med fløteblandingen og bland godt sammen. Sett ned varmen på medium og legg på lokk. La stå å trekke i 45 min. Smak til med salt og pepper. Pynt med finhakket timian og tyttebær rett før servering.

Kommentarer

Populære innlegg