Mille Feuille - Butterdeig med mascarpone og molter
Oppskriften er hentet fra Coop Mega
Vi synes oppskriften ga for store porsjoner, så vi har kuttet litt ned på den. Vi brukte bare to lag med butterdeig. Til 6 personer brukte vi:
2 plater butterdeig, frossen
Melis
2 dl fløte
120 g mascarpone
50 g sukker
1/2 vaniljestang
1/2 ts kanel
150 g molter
Kjevle ut butterdeigen til lange rektangler. Skjær dem slik at flakene har samme fasong og størrelse (vi skal 12 biter). Legg flakene på stekebrett med bakepapir. Dryss med melis over og stek midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Avkjøl på rist.
Pisk fløte, mascarpone, sukker, kanel og frøene fra vaniljestangen til myk krem.
Rens bærene og del de. Fordel krem på halvparten av butterdeigsflakene og dernest bær. Toppes med de resterende butterdeigsflakene.
Kommentarer
Legg inn en kommentar