Dampet laks med rødvinssmør, spinat og fennikelsalat
Oppskriften er hentet fra Eivind Hellstrøms bok Fra enkle og perfekte menyer
Fennikelsalaten har vi lagt til selv
Dampet villaks med rødvinssmør, spinat og fennikelsalat:
Til 6 personer:
1 stor og tykk skive laks til hver person
3 poser babyspinat
3 ss smør
1 fedd hvitløk
Salt, pepper, sukker
2 fennikel
Fennikelsalat:
Del fennikelene i tynne skiver og kverne over salt.
Rør rundt og la stå noen timer (2-3 timer). Smak til med sitron eller hvit Balsamico eddik og pepper
Rødvinssmør:
3 dl rødvin
200 g usaltet smør, romtemperert
2 store sjalottløk, finhakket
4 dl vann
½ ts frisk timian
Salt og kvernet pepper
Kok rødvin og finhakket sjalottløk i en kjele. La det koke til nesten all væsken er fordampet. Kjør det tempererte smøret sammen med rødvinslaken i en kjøkkenmaksin. Bland inn timian og smak smøret til med salt og pepper. Rull smøret til en tykk pølse i plastfolie. Sett smøret kaldt.
Smelt 3 ss smør i en kjele og ha i renset og vasket spinat. Stikk et fedd hvitløk på gaffel og rør rundt i spinaten. Når spinaten er blitt myk og blank, er den klar. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar