Asparges Mimosa

 

Oppskriften er hentet fra Eivind Hellstrøms bok Enkle og perfekte menyer

6 asparges pr person, grønn eller hvit
Blandet salat
2 egg, hardkokte
8 skiver bacon delt i to
Parmesan i skiver
1 liten bunt gressløk
3 sjalottløk, finhakket

Sennepsvinaigrette:
1 ½ ss Dijon-sennep
1 ss sherryeddik
2 dl soyalolje
Salt, pepper
2 sjalottløk, finhakket
1 liten bunt gressløk, finhakket
 

Rør sammen sennepp og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Smak til med salt og pepper. Rør inn gressløk og sjalottløk rett før servering.
 

Skyll og skrell aspargesene. Kok dem i lettsaltet vann, og ta de deretter opp av vannet og vend dem i 2 – 3 ss sennepsvinaigrette. Legg aspargesene på tallerker og fordel finhakket gressløk og sjalottløk på aspargesen.
Vend litt vinaigrette inn i salaten og legg oppå aspargesen. Hakk eggene fint og dryss over salaten. Legg til slutt på tynne skiver parmesan og sprøstekt bacon.

Kommentarer

Populære innlegg