Clafoutis

 


Oppskriften er hentet fra: Meny

Du trenger:

450 g modne bringebær
2,5 dl fløte
150 g hvetemel, evt. glutenfritt alternativ
1 stk vaniljestang
3 egg
100 g sukker
75 g mandelmel
75 g marsipan
smør

  • Pisk fløte og egg med innholdet fra vaniljestangen, mel og sukker. Tilsett mandelmel og revet marsipan og rør godt sammen.
  • Smør en ildfast form, og dekk hele bunnen med bringebær. Hell røren over.
  • Bakes i grillen under lokk på indirekte varme (Ca 200 grader) i ca 30 – 40 minutter eller til røren har «satt» seg og toppen har fått litt farge. Steketiden avhenger av dybden på formen, og du kan selvfølgelig bake den i vanlig stekeovn om du heller vil det, midt i ovnen på 200 grader.
  • La formen avkjøle seg litt, og server med iskrem.


Kommentarer

Populære innlegg