Chèvre Chaud

 

Denne retten er hentet fra Det Søte Liv

Til 6 trenger du:

6 store tykke skiver chèvre
6 skiver spiralloff
6 ss flytende honning

Karamelliserte valnøtter:
20 stk valnøttkjerner
2 ss smør
2 ss flytende honning

Sennepsvinaigrette
6 ss olivenolje
4 ss flytende honning
2 ts Dijonsennep
2 ss vineddik
salt og pepper

Øvrige tilbehør:
noen salatblader
kvedegele kan byttes ut med pærebiter
6 ferske fiken
6 ss pinjekjerner
6 ss flytende honning
fersk timian

Start med å lage klar pinjekjerner, valnøttene og dressingen.

Pinjekjerner:
Pinjekjernene ristes lett i en tørr stekepanne. Dette får fram smaken bedre. Rør rundt hele tiden og pass nøye på så pinjekjernene ikke blir brente. Legg de ristede pinjekjernene til side.
Karamelliserte valnøtter:
Ha deretter valnøttene i stekepannen sammen med smør og honning. La nøttene steke i dette så de blir lett karamelliserte. Legg et stykke bakepapir på bakebordet og hell valnøttene på bakepapiret. Pass på så du ikke brenner deg, for dette er varmt! Separer valnøttene fra hverandre med to gafler og la de avkjøles helt.

Dressing:
Bland alle ingredienser til dressingen godt og sett kaldt til servering.

Toast:
Skivene stekes i tørr stekepanne til de begynner å få farge. Ringle over honning på hver toast og stek dem videre. Snu dem ofte og pass på så de ikke blir brente.

Legg salatblader på hver tallerken, del fikenene i to og legg på salaten. Skjær kvedegele eller pærebiter i terninger og legg noen biter på hver tallerken. Fordel over de karamelliserte valnøttene. Ha deretter over godt med sennepsvinaigretten. 

Legg toastskivene på en stekeplate med en tykk skive chèvre. Stek midt i ovnen på 200 grader med grillelement på. Stek i 5 min. Ta stekeplaten ut av ovnen og ringle over honning. Stek deretter i 2-3 min til. Legg de ferdige grillede toastene på hver tallerken. Legg på en liten dæsj timian og server straks.

Kommentarer

Populære innlegg