Sjokoladeskåler med frukt og kokoskrem

 

Oppskriften er beregnet på 6 personer

2 plater mørk sjokolade, 60%
6 ballonger
1 pakke blåbær, 1 pakke jordbær, 1 pakke bjørnebær, 1 pakke bringebær
4 dl kokosmelk, må ha stått i kjøleskapet i minst 24 timer før bruk
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts lønnesirup

Legg bakepapir på en bakeplate. Blås opp ballongene bittelitt til små ballonger som kan passe som en skål. 

Smelt sjokoladen i mikroovnen i 30 sekunder eller til smeltet. La den avkjøles i 1-2 minutter. Legg en ss med sjokolade på bakepapiret, og spre det ut til et feste for sjokoladekurven. Dypp ballongen i sjokoladen og vri den litt rundt til du får en fin "skål" rundt ballongen. Sette ballongen på sjokoladen på bakepapiret. Gjenta med alle ballongene. La ballongene stå til sjokoladen er stivnet, minst 10 min.

Fjern ballongene ved å klippe i ballongen så luften går ut. Fjern forsiktig ballongrestene.

Ta den tykke massen i kokosmelken i en bolle og tilsett vaniljeekstrakten og lønnesirupen. Visp med en håndmikser til du får en fluffy krem.

Ha bær i sjokoladeskålene og topp kokoskremen. Pynt med sjokolade. Vi brukte resten av den smeltede sjokoladen og lagde et rutenett på bakepapiret, lot det stivne før vi løsnet forsiktig.


Kommentarer

Populære innlegg