Entrecote med rødvinssmør og bakt sjalottløk

 

Oppskriften er for 4 personer og er hentet fra Lise Finckenhagens bok God mat hele uka

4 skiver entrecôte, ca 200 g pr person
salt og nykvernet pepper, olje og smør til steking

Vin til: Cune Rioja Crianza 2016

Rødvinssmør
200 g smør, romtemperert
3 dl rødvin
2 store sjalottløk, finhakket
2 ts hakket frisk timian elle 1 ts tørket
salt og nykvernet pepper

Bakt sjalottløk
12 store sjalottløk, uskrelte
1 dl grovt havsalt
1/2 dl olje
aluminiumsfolie

Potetmos
800 g mandelpoteter
2 dl varm melk eller fløte
3 ss smør
2 ss revet frisk pepperrot, evt. pepperrot på tube
salt og pepper

Begynn med smøret. Kok rødvin og sjalottløk i en kasserolle til det bare er igjen et par spiseskjeer væske. Avkjøl blandingen og rør det inn i smøret sammen med timian, eller kjør det sammen i en liten hurtigmikser. Smak smøret til med salt og pepper. Rull smøret til en tykk pølse i bakepapir og legg det i kjøleskapet.

Bland hele sjalottløk med salt og olje. Pakk alt godt inn i folie og bak løken ved middels varme til den blir helt myk. Pakk opp, og skjær et snitt i sjalottløken eller klem ut hele den myke løken.

Skrell og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene og visp inn varm melk og smør. Smak til med pepperrot, salt og pepper.

Gni biffene inn med olje, salt og pepper. Grill over sterk varme 10-12 minutter, litt avhengig av tykkelsen på kjøttet. Snu kjøttet etter 5 min. Legg de ferdige biffene over på en kjøligere del av grillen og la dem hvilke 5-10 min. Skjær smøret i 8 skiver og legg 2 skiver på hver biff ved servering.

Kommentarer

Populære innlegg