Suppe med skjøkreps, torsk og kveite

Oppskriften er hentet på 3iuka. 7 porsjoner
7 stk sjøkreps
350 g torskefilet uten skinn og ben
350 g kveitefilet uten skinn og ben
2 løk
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
1/2 rød chili
5 hvitløkfedd
2 ss smør
2 ts fennikelfrø
2 ts pepper, hel sort
2 ts korianderfrø
2 stk stjerneanis
3,5 ss tomatpuré
3-4 tomater
2 stilker estragon
3-4 ss persille
3,5 ss hvitvinseddik
5,5 dl hvitvin
3,5 dl vann
9 dl kremfløte
2 ss creme fraiche
salt og pepper
sukker

Rens sjøkreps og ta vare på skallet. Finhakk løk, gulrot, sellerirot, chili og hvitløk.
Ha smør og de tørre krydderne i en kasserolle og la det surre sammen i 1-2 par minutter på middels varme. Tilsett sjøkrepsskall og de hakkede grønnsakene, og la alt surre i ca. 10 minutter på middels varme.
Tilsett tomatpuré og la det surre de siste minuttene før du har i grovhakket tomat, estragon, persille, hvitvinseddik, hvitvin og vann.
Kok opp og bruk en øse til å fjerne det skummet som legger seg på overflaten. 
Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften slik at alt skall blir fjernet, men prøv å la grønnsakene forbli i suppen.

Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La suppen koke noen minutter til den begynner å tykne før du tilsetter crème fraîche og la så suppen koke opp igjen.
Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene. Sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt, pepper og litt sukker. Skjær torskefilet og kveitefilet i terninger og ha dem i suppen. Kok opp og la trekke 1-2 minutter. Tilsett sjøkreps og server suppen straks.
Nyt!

Kommentarer

Populære innlegg