Sprø hasselbackpoteter med rømme og rogn

Oppskriften er funnet i Laagendalsposten.
Vi har brukt dette som en forrett til 6 personer
6 mellomstore matpoteter
4 dl andefett eller nøytral olje
6 spiseskjeer rømme
1 bit pepperrot
1 liten bunt gressløk
100 løyrom eller annen rogn
2 eggeplommer
1 sitron
salt

Skrell potetene og kutt dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom. Skivene skal henge sammen.
Skylles under kaldt vann. Forvell potetene i saltet vann i 5 - 8 minutter. Løft dem forsiktig ut og sett dem på tørkepapir. La vannet få renne av og potene bli avkjølt. Sett  potetene i en formog slå over varm olje eller andefett. Bak dem i ovn ved 180 grader til de er gyldne og sprø. Løft potetene ut av det varme fettet og la de få renne av. Salt dem lett med gourmetsalt.
Pisk sammen rømme med revet pepperrot til en luftig krem, smak til med salt og sitron.
Eggeplommene knuses lett sammen.
Legg potetene på tallerker, topp med rømme, rogn og finkuttet gressløk. Drypp på eggeplomme som saus.

Kommentarer

Populære innlegg