Oksemørbrad med jordskokkpuré, sopp, kålchips og rødvinssaus


Oppskriften er hentet fra KK nr 25 2019 og er beregnet på 4 personer, men vi var 6 og det var rikelig
800 g oksemørbrad
salt og nykværnet pepper
1 ss olje til steking
1 ss smør til steking

Potetfondant
3 store bakepoteter
1/2 dl olivenolje
salt og nykvernet pepper
3 stilker frisk timian
1 ss smør

Rødvinssaus
1 sjalottløk
20 g smør til steking
50 g rødvinsfond
4 dl vann
2 ss balsamicoeddik
1/2 ts sukker
1 ss hvetemel
salt og nykvernet pepper

Jordskokkpuré
600 g jordskokker
25 g smør
1/2 dl kremfløte
1 ss sitronsaft
salt og nykvernet pepper

Stekt sopp
400 g blandet sopp
1 ss smør til steking
salt

Kålchips
200 g rønnkål
2 ss olivenolje til steking
salt

Potetfondant:
Sett ovnen på 200 grader. Skrell bakepotetene og skjær av kantene, del potetene i to.
Vend potetene i olje, legg dem i et ildfast fat og krydre med salt og pepper og frisk hakket timian. Legg en liten smørklatt på hver potet og stek dem i ovnen i ca 45-60 min. til de er gyldne og gjennomstekte.

Oksemørbrad:
Renskjær mørbraden for fett og sener. Krydre med salt og pepper. Brunes i olje og smør i en panne på høy varme så kjøttet får en fin stekeskorpe på alle sider. Legg kjøttet i en ildfast form. Stek i ovnen sammen med potetene i ca 20 min (kjernetemperatur 50-55 grader) Ta kjøttet ut og la det hvilke i 10 min før det skjæres i skiver.

Jordskokkpuré:
Skrell jordskokkene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre i en kjele med usaltet vann i 20 min. Hell av vannet og tilsett smør og fløte. Mos først jordskokkene med en gaffel og kjør dem deretter til en ensartet puré med en stavmikser. Smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.

Rødvinssaus:
Rens og finhakk sjalottløken. Stek den i smør i en gryte i 1-2 min. til den er blank. Tilsett fond, vann, balsamico og sukker og la sausen koke på middels varme i 10 min. Pisk mel sammen med 2 ss kaldt vann og pisk meljevningen inn i sausen, litt om gangen til sausen tykner. Smak til med balsamico, salt og pepper.

Stek soppen i litt smør i en panne. Krydre med litt salt.

Kålchips:
Skjær kålen i brede strimler. Skyll og tørk kålstrimlene, og vend dem i olje. Stek dem sprø på en panne på høy varme. Dryss over salt.

Skjær kjøttet i skiver, anrett en skjefull jordskokkpuré på hver tallerken sammen med en potetfondant og skiver av kjøtt. Topp med sopp og kålchips og server med rødvinssaus.
Nyt.

Kommentarer

Populære innlegg