Fruktterter


6 porsjoner

Sitronkrem
3 dl helmelk
1 dl sitronsaft
revet skall av 2 sitroner
4 eggeplommer
100 g sukker
2 ss hvetemel
2 ss maisenna

Mørdeig
300 g hvetemel
200 g kaldt smør
100 g melis
1 stk egg
1 ts vaniljesukker
1 ss kaldt vann

Fyll
400 g blandede, friske bær
100 g aprikossyltetøy

Mørdeig
Smuldre  sammen smør, mel, vaniljesukker og melis.  Tilsett egget og vannet og kna det inn i melet. Sett deigen i kjøleskapet i minst 1 time.

Sitronkrem:
Kok sakte opp melk, sitronsaft og sitronskall.
I en varmebestandig bolle pisker du eggeplommene med sukkeret til en lys og luftig masse. Sikt mel og maizenna i og pisk godt sammen. Hell halvparten av den kokende melken i eggemassen, pisk godt, og hell alt over i kjelen med resten av melken. Kok opp under konstant omrøring, og la sausen koke i 1 min for å få vekk melsmaken. Trekk kjelen av varmen, og spre kremen ut på et fat, slik at den avkjøles raskt. Dekk overflaten med  bakepapir, slik at du unngår at det danner seg snerk under avkjølingen. Når kremen er avkjølt, pisker du den i en bolle til den er glatt.

Smør 6 porsjonsformer.
Kjevle deigen ut på melet bord til en 3 mm tykk leiv. Stikk ut 6 rundinger som passer formene. Legg en runding i hver form. Trykk deigen godt ned i formene og prikk bunnen med en gaffel. Sett formene i kjøleskapet i 20 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Klipp til 6 rundinger av bakepapir, litt større enn formene. Legg dem i tertebunnen og fyll på med erter eller ris. Stek tertebunnene i 10 minutter. Fjern erter og bakepapir. Stek i 5 min til de blir gyldne. La tertene hvilke i 2 minutter før du tar dem ut av formene og avkjøler på rist.

Sprøyt kremen i tertebunnene 3/4 fulle. Ha i rikelig med bær oppå.

Varm aprikossyltetøyet i en liten kjele med 3 ss vann. Når blandingen koker, siler du den over i en liten bolle, og mens den fremdeles er varm, pensler du den i et tynt lag over de avkjølte tertene.
Nyt.

Kommentarer

Populære innlegg