Bringebærtiramisu
Oppskriften er hentet fra Grazia Mirabellis bok om kaker. Helt nydelig.
300 g tinede bringebær
2 ss sukker
1 1/2 pakke savoiardikjeks (Ladyfingers)
1 dl Amarettolikør eller Marsala
Ferske bringebær til dekorasjon
Sintronmelisse til dekorasjon
Krem:
250 g Galbani-marscarpone
4 eggeplommer
3 eggehviter
2 dl melis
Frø fra 1 vaniljestang
2 dl fløte
Bland de tinede bringebærene med 3 ss sukker og 1/2 dl Amarettolikør.
Drypp savoiardikjeksene i bringebærsausen og drypp ev over litt ekstra Amarettolikør.
Krem:
Visp eggeplommene godt sammen med melis og vailjefrø, Visp inn mascarponen. Pisk fløten i en annen skål, men ikke for hardt. Visp eggehvitene stive.
Vend kremen og eggehvitene forsiktig inn i mascarponen. Legg deretter ut et lag røde svaoiardikjeks, og bre over et godt lag med krem. Fortsett å legge på savoiardikjeks og krem til du har 3 lag.
La stå et par timer i kjøleskap. Dekorer med ferske bringebær og sitronmelisse.
Kommentarer
Legg inn en kommentar