Rømmeis med marengs og lemoncurd



Oppskriften er hentet fra Tine Kjøkken.
Til 6 personer trenger du:
Marengs:
3 stk eggehviter
1 1/2 dl sukker

Rømmeis:
9 dl lettrømme
5 1/4 dl fløte
3 dl sukker
3 ss sitronsaft

Lemoncurd:
3 stk eggeplommer
2 1/4 dl sukker
3 stk sitroner
1 1/2 ts finrevet sitronskall
3 ss meierismør

Basilikumsaus:
3 dl basilikumblader
3 ss melis
3 ss sitronsaft

Krønsj:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 ts sukker

    Sett ovnen på 100 °C. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe litt etter littmed sukker mens du visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
    Lag små rosetter av marengsen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen til marengsen er hard og tørr utenpå, omtrent 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med døren på gløtt.
    Lag iskrem ved å vispe rømme, kremfløte, sukker og sitronsaft i en kjøkkenmaskin til en kremet, jevn masse. Avkjøl i kjøleskap ca. 1 time. Kjør blandingen i en iskremmaskin til iskrem og sett i fryseren. Har du ikke iskremmaskin setter du blandingen rett i fryseren, ta den ut en gang i timen de første 4 timene, og rør rundt for å unngå iskrystaller i iskremen.
    TIPS: Å få en perfekt seig og fast lemoncurd kan være litt utfordrene da både eggeplomme og sitron varierer i størrelse og gir varierende resultat. Du trenger omtrent 1 dl sitronsaft per eggeplomme. Det er også viktig å la blandingen få tid til å tykne uten at den koker. Det kan være lurt å lage lemoncurd dagen før og oppbevare den kaldt i kjøleskapet slik at den stivner skikkelig.


Lag lemoncurd ved å piske sammen eggeplomme og sukker i en lite kjele over medium varme. Press saften av sitron og riv sitronskall. Rør inn i blandingen og varm til rett under kokepunktet under konstant visping til blandingen tykner, ca. 2 minutter.
Rør inn smør og fortsett å røre til du har en glatt, tykk og blank krem. Sil over i en bolle, dekk med plast og avkjøl på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.

Ha havregryn og sukker i en middels varm stekepanne. Rør til sukkeret smelter og karamelliserer seg, slik at havregrynene blir gylne og sprø. Spre utover på et bakepapir til avkjøling.

Kjør basilikum, melis, sitronsaft og olivenolje med en stavmikser eller i en blender til en jevn saus. Server marengs med rømmeis, lemoncurd, krønsj og basilikumsaus.

Kommentarer

Populære innlegg