Kamskjell med chevre- og valnøttsalat

Oppskriften er hentet fra Meny
Antall personer: 8

Avocadokrem
2 stk avokado
1/2 dl seterrømme
1/2 stk lime
salt og pepper

Sitronsmør
Saften av 1 stk sitron
100 g smør
salt

Chevre- og valnøttsalat
100 g valnøtter
150 g ruccola
2 stk vårløk
1 ss olivenolje
150 g chevre
grovt hvasalt

Kamskjell
8 stk store kamskjell
1 ss solsikkeolje
30 g smør
grov havsalt


Avokadokrem: Skrell og mos avokadoene. Tilsett rømmen og limesaften litt av gangen og bland i kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Sitronsmør: Bland sitronsaft og smør i en kjele og smelt på lav temperatur. Smak med med litt salt.
Chevre- og valnøttsalat: Bland alle ingredienser unntatt salt og chèvren i en bolle. Smuldre chèvre over til slutt.

Kamskjell: Åpne kamskjellene og fjern muskelen som sitter på siden. Varm opp en stekpanne med solsikkeolje. Stek kamskjellene i 2 minutter på hver side og ha i smør i pannen på slutten.
Drypp sitronsmøret over retten i tillegg til et lite dryss havsalt. Dander avokadokremen ved siden av kamskjellet og salaten. Server.

Kommentarer

Populære innlegg