Sjokoladeterte med hvite trøfler


Dette var en sjokoladedrøm av en dessert! Oppskriften er hentet fra Tine.
Denne kakedrømmen gir 10 posjoner.

Hvite trøfler:
300 g hvit sjokolade
2 ss Usaltet smør
6 ss kremfløte
1 ts akasiehonning
1/2 sitron
3 dl kokosmasse

Varm opp fløten, tilsett smør og varm til rett under kokepunktet. Hakk sjokolade og hell den varme fløten over. Rør til sjokoladen er smeltet og du har en glatt røre.

Finriv skallet av sitronen og tilsett sammen med litt sitronsaft og honning. Smak til. Rør blandingen godt sammen, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer.

Bruk en skje og form små runde kuler med hendene. Rull kulene i kokos slik at de er helt dekket. Sett tilbake i kjøleskapet.

Bunn:
14 stk oreokjeks
4 ss usaltet smør

Del Oreo-kjeks i to og skrap ut fyllet. Fyllet skal ikke brukes i denne oppskriften. Knus kjeksen fint i en blender, smelt smør og bland inn.

Press blandingen godt ned i en terteform med løs bunn, også opp langs kanten. Sett i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
Fyll:
1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
250 g mørk sjokolade
2 egg
1/4 ts salt

Sett ovnen på 170 °C. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha den i fløten og varm opp til rett under kokepunktet. Finhakk sjokoladen og hell den varme fløteblandingen over. La stå i 5 minutter. Rør til sjokoladen er oppløst og du har en glatt røre.

Pisk egg og salt i en annen bolle og visp det inn i sjokoladeblandingen. Fyll i tertebunnen og stek i ovnen i ca. 25 minutter. Terten skal fremdeles være myk i midten. Avkjøl i formen på rist, ca. 1 time.

Glasur:
2 ss kremfløte
50 g mørk sjokolade
1 ts akasiehonning

Kok opp fløten til glasuren, ta av varmen og rør inn sjokolade i biter. Rør til alt er smeltet. Tilsett honning og varmt vann. Hell over terten så det dekker hele toppen. Avkjøl i kjøleskapet til glasuren har satt seg, ca. 1 time.
Til servering:
5 dl bringebær
1 ss melis
1 ss vann
1/4 bunt sintronmelisse

Kok opp bringebær, melis og vann og rør i 5 minutter slik at de safter seg. Press blandingen gjennom en sikt og la den glatte sausen koke inn noen minutter. Avkjøl og server til terten med hvit trøffel og sitronmelisse.

Kommentarer

Populære innlegg