Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto



Veldig god fiskerett, anbefales.
Oppskriften er hentet fra Aperitif. Her kan du velge hvor mange personer du vil lage til, men bruk sunn fornuft, da fløtemengden i Eplesmørsausen er nok helt gal.

Til 8 personer trenger du:
1,5 kg kveite
1/2 dl olivenolje
4 hvitløkfedd
4 stilker frisk timian
salt og pepper

Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken.

Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken med skinnet opp i en smurt ildfast fat. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.

Bak fisken midt i ovnen ved 150 grader i ca. 20 -30 minutter til den er knapt gjennomkokt. Den er klar når du kan trekke skinnet lett av.
Eplesmørsaus:
3 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkfedd, hakket
5 dl eplejuice
5 dl kremfløte
1 sitron
1 eple i små terninger
salt og pepper

Kok løk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner lett.

Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.

Rør inn epleterninger like før servering.
Byggrisotto:
4 poser byggris
4 dl kyllingbuljong (vann + terning)
2 ss smør
4 ss revet parmesanost
salt og pepper
Hakket persille

Klipp opp posene med byggris og kok grynene i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.
Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.
Gulrotpuré:
500 g gulrøtter
3 ss fløte
2 ss smør
salt og pepper

Rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell kokevannet fra og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.

Ved servering drar du av skinnet på kveitefiletene og serverer med det gode tilbehøret til.

Kommentarer

Populære innlegg