Ninni og Lises tilslørte Åkerpiker

Til fire personer trenger du:
Eplekompott:
4 epler
5 ss sukker
Litt vann eller god eplemost

Eplene skrelles, deles og skjæres i mindre biter. Kokes møre sammen med vann eller eplemost.

Crumble:
4 - 5 ss griljermel
2 ss brunt sukker
2 ss smør
Smøret smeltes, ha i brunt sukker og griljermel

Sjokoladejord:
300 g sukker
3 ss vann
300 g mørk sjokolade

Kok opp vann og sukker til sukkerlake, den bør opp i 120 grader. Ikke rør mens laken koker, da kan den sukre seg.
Smelt sjokoladen i bolle over vannbad. Hell smeltet sjokolade over sukkerlaken mens du pisker. Ta massen ut av kjelen og avkjøl. Fint å bruke en ildfast form til dette
Når massen er avkjølt knuses den til et jordaktig pulver. Bruk gjerne gaffel til dette.

Rømmekrem:
1 boks rørosrømme
0,33 desiliter fløte
1-2 ss sukker

Ha rømmen i en bolle og pisk inn litt sukker, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Ha i fløten og pisk til en fluffy fin krem. Smak til med litt sukker underveis, kremen skal ha god sødme/syrebalanse.

Legg eplekompott i serveringsglass, crumble, rømmekrem og sjokoladejord til slutt. Pynt gjerne med sitronmelisse og jordbær.

Kommentarer

Populære innlegg