Ninni og Lises Tartar på fersk og røkt fjellørret

Til  4 personer trenger du:
1,2 kg fjellørret eller 600 g røkt ørret og 600 g fersk ørret.
salt, sukker og spon til røyking

Rens fisk og stø et jevnt lag med salt og sukker og la ligge i 1 time. Skyll av og tørk godt. Røyk deretter halvparten av filetene på rist i en panne. Det blir mye røyk, så gjør det ute. 
Når den er ferdig røkt, pakkes den i plastfolie mens den kjøler av. Eller bruk ferdigrøkt ørret.
Kutt så opp den røkte og rå fileten i små terninger og miks og bland dette godt.

Eggekrem:
100 g romtemperert smør
10 eggeplommer
salt og sitron

Pisk eggeplommene over vannbad til de når 66 grader. Pisk deretter inn det myke smøret. Plasser bollen over isbiter i vann i en annen bolle og fortsett å piske til kremete konsistens. Smak til med salt og sitron.

Syltet rødløk:
2 rødløk
1 dl rødvinseddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 cm ingefær i skiver

Kok opp rødvinseddik, sukker, ingefær og vann og kok til sukkeret er oppløst. Skjær rødløken i tynne skiver og legg på glass. Hell laken over løken.  Avkjøl blandingen. La stå i minst to timer i kjøleskapet eller helst over natten.

Tynne rugknekkebrød, sylteagurk og dill

Purreaske:
1 purre

Purre skjæres opp i litt store biter, kutter opp på langs og rives fra hverandre. Legges på bakeplate og stekes ved 175 grader C til de er brune. Knuses med morter og strøs på tartarene.

Bruk en metallring på tallerken til danderingen: legg i fiskeblandingen i ringen, fjern deretter ringen. Pynt med syltet rødløk og gjerne sylteagurk og dillkvist. Dander smørsausen ved siden av fisken, server med tynne rugknekkebrød.

Kommentarer

Populære innlegg