Ninni og Lises Reinsdyrfilet

Til 4 personer trenger du:
1,2 kg reinsdyr indrefilet
Salt, pepper, timianstilker og hvitløk
400 g fersk kantarell eller annen sopp etter sesong

Skjær av eventuelle hinner på filetene. Krydre med salt og pepper. Brun filetene i varm stekepanne med smør, hvitløk og timianstilkene. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 grader i ca 20 min til kjernetemperaturen er på ca 60 grader C. La hvile i 10 min.
Stek soppen raskt i varm stekepanne for å få ut væsken. Reduser varmen og stek så med smør. Krydre med salt og pepper.

Solbærsaus
1 liter oksekraft
2 sjalottløk
3 ss brunt sukker
3 dl solbær
1 dl rødvin
2 dl portvin
maizena

Hakk sjalottløk og fres i smør. Brun sukker i en kjele og tilsett 2 dl solbær, rødvin og portvin.
La det småkoke og reduser til 1/3 av mengden. Tilsett kraft og kok ytterligere ned til riktig konsistens. Benytt eventuelt litt maizena.
Tilsett resten av solbærene ved servering.

Mandlepotet- og jordskokkpuré
500 g mandelpotet
500 g jordskokk
100 g smør
3 dl kremfløte
salt og pepper

Kok jordskokk og poteter møre. Sil av vannet og damp til væsken er borte. Mos potetene/jordskokkene. Kok opp fløte og smør, spe blandingen i mosen. Smak til med salt og pepper.

500 g rosenkål og 2-3 gulrøtter smørkokes til de har tyggemotstand.

Skjær filetene i fine skiver og anrett med grønnsaker, mandel- og jordskokkpuré, kantarell og solbærsaus.

Kommentarer

Populære innlegg