Herlig og lettvint sitrondessert



Oppskriften er hentet fra  Marias salt og søtt
4-6 porsjoner
50 g smør
185 g sukker
finrevet skall av 1 sitron
1 dl nypresset sitronsaft
3 egg, separert i plommer og hvitter
50 g hvetemel
2 1/2 dl helmelk
2 ts vaniljesukker
melis til servering

Forvarm ovnen til 180 grader C og smør en ildfast form (ca 1 1/2 liter). Sett en langpanne inn i ovnen på midterste rille og fyll den halvveis opp med vann.

Ha smør i en food prosessor sammen med sukker og finrevet skall fra 1 sitron. Kjør food prosessoren til blandingen blir lys og luftig.

Hell i sitronsaft mens maskinen fortsatt går, det samme gjør du med eggeplommene og hvetemelet. Stopp maskinen en gang underveis og skrap sidene med en slikkepott, slik at alt blir godt blandet.

Pisk eggehvitene i en helt ren bolle, de skal bli faste, men ikke stivpisk dem helt. Tøm innholdet fra food prosessoren over i bollen med de piskede eggehvitene og vend det sammen med en slikkepott. Prøv å behold så mye som mulig av luften i eggehvitene.

Hell røren over i den smurte formen, og sett formen i ovnen oppi vannbadet. Stek sitrondesserten i ca 35-40 min. Da ser den tørr ut på overflaten, mens den har en deilig lemon curd-aktig saus i bunnen.

Serveres gjerne med litt krem eller is og ev. noen ferske bær.


Kommentarer

Populære innlegg