Herefordrullade med løk og aromasjampinjong

Oppskriften er hentet fra Tove Hagas bok fra Trugstad gård

Til 6 personer trenger du:
2 løk
3 aromasjampinjong
smør
12 basilikumblader
3 soltørkede tomater
6 baconskiver
2 fedd hvitløk
6 tynne skiver  ytrefilet av storfe (helst Hereford) (100 - 120 g pr skive)
olje, salt, støtt grønn pepper
provencekrydder
sherrysoya eller vanlig soyasaus hvis du ikke får tak i sherrysoya
brun geitost
1/3 liter kremfløte
2-3 ss maisennamel
(Rødvin)

Løk og sjampinjonger renses og små biter. De soltørkede tomatene hakkes. Baconskivene klippes smått, finhakk hvitløken og fres blandingen i smør.

Tørk og bank kjøttskivene, pensle med olje og fordel fyll og basilikumblader på dem. Strø på salt og grønn pepper.
Rull sammen skivene og knyt rundt med hyssing.
Gni rulladene med provancekrydder.
Stek dem i smør i varm gryte til de er jevnt brune.

Kraften som dannes under stekingen smakes til med sherrysoya, brun geitost og litt av fløten. Kok opp under lokk.
Rør maisennamelet ut i resten av fløten og jevn sausen til passe tykkelse. Smak om ønskelig til med rødvin.

Tilbehør er potetmos:
Kok poteter og mos dem. Bland inn smør og fløte og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Grønnsaker:
Gulrøtter i biter, sellerirot i biter og sukkererter. Rotgrønnsakene smørkokes til de er møre med tyggemotstand. Sukkerertene kokes noen minutter og blandes med rotgrønnsakene.

Ved servering tas hyssingen av rulladene. Hvis du har mer igjen av fyllet til rulladene, kan det serveres ved siden av.

Kommentarer

Populære innlegg