Sitronterte med bringebær colulis

Oppskriften er hentet fra Bølgen & Mois store bok om mat og vin

Deig:
500 g mel
300 g smør
2 egg
2 dl vann

Fyll:
1 vaniljestang
5 dl fløte
100 g sukker
7 eggeplommer
saften av 4 sitroner
skallet av 1 sitron

Coulis
150 g sukker eller melis
1/2 kg friske eller frosne bringebær

Deig
Smuldre smør og mel sammen. Ha i egg, spe med vann mens maskinen går. Når massen er blitt en fin deig, pakkes den i plast og settes i kjøleskapet i minst 1 time.
Kjevle deigen ut på melet bakebord til 2 mm tykkelse. Ha den over i en terteform. Legg sølvfolie på kantene og prikk deigen. Forstekes i 10  min på 200 grader C. Avkjøles til den er lun.

Fyll
Varm opp fløte og vaniljestang til like under kokepunktet. Avkjøl til romtemperatur.
Bland eggeplommer og sukker i en bolle sammen med sitronsaft og skall. Hell den lunkne fløten langsom i bollen mens du rører. Bland godt.
Hell fyllet over deigen i formen (husk å ta vekk sølvfolien).
Sett formen i ovnen og steik terten i 30 min på 175 g C. Dytt litt på formen. Hvis innholdet ikke  beveger seg, er terten ferdig. Dersom fyllet skvulper, stek i 5 min til. Fyllet skal så vidt disse mens den fortsatt er varm (vi tok nok formen ut for tidlig)

Coulis:
Kjør bringebærene i en hurtigmikser, sil av overflødig saft, og rør i sukker eller melis.

Kommentarer

Populære innlegg