Krepsehaler med sennepssaus i butterdeigkister

Oppskriften er hentet fra Bølgen & Mois store bok om mat og vin.

4-6 personer:

300 g haler av ferskvannskreps
250 g ferdig butterdeig
1 eggeplomme til pensling
2 sjalottløk
1 ss smør
1 dl hvitvin
2 dl fløte
1 ss grov sennep
1 ts dijonsennep
2 vårløk
noen friske dillkvaster
1 liten bunt gressløk
salt og pepper

Del butterdeigsplatene i to leiver. Skjær en rute på oversiden av deigen med en skarp kniv en cm inn fra kantene. Lag forsiktig et rutemønster i firkanten. Pensle hver leiv med eggeplomme. Stek deigkistene i ovnen på 200 grader i 8-10 min til de hever. Avkjøl
Når deigen er kald, kan du skjære ut et hulrom som er stort nok til at det kan fylles med krepsehaler.
Kast overflødig deig, men spar lokket til pynt.

Grovhakk sjalottløken og fres den i smør. Ha i hvitvin, fløte  og sennep. La det koke til det begynner å tykne. Ha i krepsehalene og tilsett finhakket vårløk, dill og gressløk. Gi alt et raskt ooppkok og smak til med salt og pepper
Fordel krepsehalene i kistene og legg deiglokket over.

Kommentarer

Populære innlegg