Tilslørte bondepiker

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
Eplesirup
3 ss sukker
2 dl eplemost
Sukkeret smeltes i en  varm stekepanne til det skifter farge og blir karamellisert. Tilsett eplemost og rør godt sammen. La blandingen reduseres til du har ca 1/2 dl eplesirup. Avkjøl.

Eplekompott
4 epler i terninger
1/2 dl eplemost eller eplejuice
1-2 ts sitronsaft, nypresset
50 g sukker
Eplene skrelles og renses for kjærnehus og deles opp i jevnstore biter. Ha eplene i en kjele sammen med eplejuice og sitronsaften og la det koke på middels vare til eplene er møre. Smak til med sokker mot slutten av koketiden. Avkjøles.

Krønsj
2 ss smør
60 g havrekjeks, hakket
30 g hakket valnøtter
2 ss havregryn
1 ss brunt sukker
1/2 - 1 ts kanel
Smelt smøret i en stekepanne og ha i kjekssmuler, hakkede nøtter, havregryn, sukker og kanel. Brunes lett på middels varme et par minutter under stadig omrøring. Avkjøles.

Fløtekrem
3 dl kremfløte
1/2 vaniljestang, frøene
Finn frem 4 glass og fordel krønsj, eplekompott og krem lagvis, gjenta gjerne en gang til. Topp det hele med litt eplesirup og nyt desserten umiddelbart.

Kommentarer

Populære innlegg