Sjøkrepshaler Bitter Sweet

Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøm
2-4 sjøkreps pr person
1 rosa grapefrukt
1 ss Noilly Prat
1/2 dl hvitvin
2 ss usaltet smør
3 ss vann
1 ss grov sennep
2 ts sitronsaft
salt, pepper, olivenolje

Rens sjøkrepsen, men la stjerten (det siste leddet) sitte igjen. Lag et lite snitt i ryggen og dra ut den mørke strengen med en pinsett.

Skjær av skallet på grapefrukten. Skjær ut hinnefrie fileter. Ha filtene og saften fra grapefrukten i en kasserolle. Tilsett Noilly Prat og hvitvin. La det koke til det nesten ikke er mer væske igjen. Visp inn sennep, smør, sitronsaft og estragon, tynn ut med litt vann. Smak sausen til med salt og pepper.

Krydre skjøkrepsene med salt og pepper. Stek dem gyldne i en varm panne med litt olivenolje.

Kommentarer

Populære innlegg