Frityrstekt Cemembert med eplesalat
Til 6 personer trenger du:
1/3 kopp hvetemel
2 egg
1 kopp brødrasp
2 runde camembert, kalde
100 g mixed salat
1 rødt eple, skjært i tynne skiver
olje til frityrsteking
Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss tranebærsaus
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
Til pynt: Spirer
Ta mel, lettpisket egg og brødrasp i hver sine boller. Skjær hver ost i 4 kakestykker og vend de i mel. Dypp de så i egg og deretter i brødrasp. Plasser de på et brett og avkjøl i kjøleskapet.
Dressing:
Bland alle ingrediensene sammen. Ha salaten i en bolle sammen med eple skåret i tynne båter og halvparten av dressingen.
Frityrsteking:
Varm opp oljen (til det freser rundt skaftet på en tresleiv). Frityrstek ostebitene i 3-4 min til de blir gyldne. Ha bare i 2 -3 ostebiter av gangen. Ta de opp og la de dryppe av på kjøkkenpapir.
Dander salat/eple-blandingen på tallerkner, legg på spirer og ostebiter, hell over litt av dressingen. Server straks mens ostebitene ennå er varme.
1/3 kopp hvetemel
2 egg
1 kopp brødrasp
2 runde camembert, kalde
100 g mixed salat
1 rødt eple, skjært i tynne skiver
olje til frityrsteking
Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss tranebærsaus
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
Til pynt: Spirer
Ta mel, lettpisket egg og brødrasp i hver sine boller. Skjær hver ost i 4 kakestykker og vend de i mel. Dypp de så i egg og deretter i brødrasp. Plasser de på et brett og avkjøl i kjøleskapet.
Dressing:
Bland alle ingrediensene sammen. Ha salaten i en bolle sammen med eple skåret i tynne båter og halvparten av dressingen.
Frityrsteking:
Varm opp oljen (til det freser rundt skaftet på en tresleiv). Frityrstek ostebitene i 3-4 min til de blir gyldne. Ha bare i 2 -3 ostebiter av gangen. Ta de opp og la de dryppe av på kjøkkenpapir.
Dander salat/eple-blandingen på tallerkner, legg på spirer og ostebiter, hell over litt av dressingen. Server straks mens ostebitene ennå er varme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar